Šobrīd – jauns Mēness. Ko ieteicams darīt, no kā atturēties augoša mēness periodā?

Pirmais, kas nepieciešams, ir kāds kalendārs, kurā atzīmētas mēness fāzes un dienas. Vislabāk jaunu un veselīgu dzīvi (tāpat kā jebkuru citu darbu) sākt augošā mēnesī – tad veiksme un izdošanās ir gandrīz vai nodrošinātas.

Atbilstīgi tam, kā pieaug mēness sirpis, arī cilvēka organismā notiek enerģijas uzkrāšanās un paaugstinās dzīves aktivitāte. Augošs mēness ir pats labākais laiks jebkurām organismu nostiprinošām procedūrām.

Ļoti lielu labumu dos ne tikai nodarbošanās ar fizisko kultūru un sportu, skriešanu, peldēšanu, bet arī vienkāršas pastaigas svaigā gaisā: pamēģiniet, un ar to, ka pašsajūta tiešām uzlabojas, itin drīz katrs pārliecināsies pats. Taču slodzes šajā laikā nedrīkst būt pārāk lielas – organisms pie tām vēl nav pieradis.

Uzturs šajā periodā tiek sagremots un uzsūkts daudz vieglāk nekā citās mēness mēneša fāzēs, tāpēc tieši šajā laikā visvieglāk pieņemties svarā.

Ja to negribas, jāsamazina saldumu, miltu un treknu ēdienu lietošana, vairāk uzturā jāiekļauj dārzeņi un augļi. Turklāt jaunā mēness fāzē organisms kāri uzsūc sevī vitamīnus un mikroelementus, īpaši magniju, kalciju un dzelzi.

Pastiprinās arī medikamentu un no ārstniecības augiem gatavotu līdzekļu iedarbība, tāpēc visu šo preparātu devu var nedaudz samazināt, bet nekādā gadījumā palielināt, jo šajā mēness fāzē iespējamas stipras saindēšanās. Taču nesnauž arī ienaidnieki – mikrobi un vīrusi: tieši augoša mēness laikā visvieglāk saķert ARVI vai gripu, turklāt šīs slimības lielākoties norit smagi un vētraini.

Sajūtot slimības pirmās pazīmes, nevajag tēlot varoni: pats pareizākais ir likties gultā, ieņemt tableti aspirīna, izdzert glāzi karstas tējas ar medu, silti sasegties un pacensties kārtīgi izsvīst – tas noteikti palīdzēs uzveikt slimību.
Jaunā mēness laikā var rasties asinsrites traucējumi, spazmas, galvassāpes.

Šajā situācijā labs palīgs ir kontrastduša, kas īpaši veselīga laikā no 1. līdz 7. mēness dienai. Vispirms vienu minūti jāpastāv zem siltas (38–39 ºC) dušas, tad 15–20 sekundes – zem vēsas (20 ºC) ūdens strūklas. Turklāt katru nākamo dienu vēsā ūdens šalti var par 1–2 grādiem pazemināt.

Uzmanību! Ceturtajā mēness cikla dienā jāizvairās no lielām fiziskām slodzēm un jāatsakās no ārstniecības procedūrām (ja tās, protams, nav vitāli nepieciešamas), jo šis ir atpūtas laiks.

Pēc 7. mēness dienas līdz pat pilnmēness fāzei fiziskās slodzes pakāpeniski jāsamazina. Šajā periodā labu efektu dod 15–20 minūšu ilgas 30–40 grādu karstas vannas. Tās sagatavojamas vakarā pirms gulētiešanas.

No 11. līdz 13. mēness cikla dienai teicamu rezultātu dod jebkuras organismu (zarnu trakta, aknu, nieru, asinsvadu, locītavu u. c.) attīrošās procedūras, turklāt 11. dienā nenāktu par ļaunu arī pabadoties.

Pievienot komentāru